Відзначення Дня космонавтики у Містківській школі

Відзначення Дня космонавтики у Містківській школі

У п’ятницю ,12 квітня 2019 року, у Містківській ЗОШ I-III ступенів відбулася тематична лінійка, присвячена Дню космонавтики. Тема заходу: “Леонід Каденюк-перший космонавт незалежної України”.

Із вступним словом виступила вчитель фізики та астрономії Мартиненко Лілія Романівна. Вона розповіла про історію створення та розвиток космонавтики в Україні.

Ведучі заходу – десятикласники Дуліба Руслана та Мартиняк Віталій ознайомили учнів школи з біографією Леоніда Каденюка та розповіли про його політ на космічному кораблі “Колумбія”.

Школярі переглянули відео про цю незабутню подію - політ першого космонавта незалежної України ,який відбувся 19 листопада 1997 року і тривав 16 діб.

До уваги учнів також було представлено запис цікавого інтерв’ю, у якому Леонід Каденюк ділився враженнями від польоту у космос, адже це була найзаповітніша мрія всього його життя. В інтерв’ю космонавт розповів про поставлені перед ним завдання польоту , а саме: “Вплив стану невагомості на запліднення та розвиток зародка рослин,експресію генів у тканинах рослин, якісний та кількісний склад вільних амінокислот у рослинах”; ”Людина і стан невагомості.” Проведені дослідження мають вагоме значення для створення системи життєзабезпечення космічних кораблів, які вирушатимуть у майбутньому у тривалі подорожі.

Леонід Каденюк у космосі для американських космонавтів організував два вечори української пісні . Підкорювачам космосу сподобалися пісні , записані у виконанні Дмитра Гнатюка (“Два кольори”,”Черемшина”), а також у виконанні Софії Ротару пісня “Мій рідний край”.Ставили для прослуховування касету з пісенними творами Назарія Яремчука.

Перший космонавт незалежної України подарував всім членам екіпажу “Колумбія” вишиті хрестиком українські сорочки, і астронавти в них сфотографувались.

Отаке воно , земне тяжіння космічного сокола, як і кожної справжньої людини, для котрої слово « Вітчизна» не сухозлітка, не короткий звук, а рідний край, куди завжди хочеться повернутися.

На завершення лінійки учні 6-7 класів продекламували цікаві вірші про космос. А також учні старших класів подарували молодшим вихованцям школи дитячу енциклопедію “Таємничий космос”.

Кiлькiсть переглядiв: 78

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!