Зустріч з історичним минулим рідного краю.

Зустріч з історичним минулим рідного краю.

З метою вивчення історії Української держави та патріотичного виховання молоді учні 6 та 7 класів Містківської ЗОШ I-III ступенів під керівництвом заступника директора з виховної роботи Газдун О. М. та класного керівника сьомого класу , вчителя біології Париняк О. Г. побували минулої п’ятниці , 12 квітня, на екскурсії у Музеї історії давньоруського міста Звенигород , що у селі Звенигород Пустомитівського району нашої Львівської обпасті. Дітям та вчителям сподобалося планування музейного комплексу. Окрім будинку –музейного приміщення , де на двох поверхах знаходяться експозиції , що відтворюють минуле давньоруського міста Звенигород та розповідають про сучасне селища Звенигород , на території музейного комплексу відвідувачі мають змогу побачити величні скульптури Літописця, Воїна , Матері- Берегині та Землероба – Відбудовувача міста. Височенна арка над ними символізує об’єднання трьох князівств : Перемиського ,Теребовлянського та Звенигородського . Унікальні експонати , виявлені під час археологічних розкопок на території,

землю ,їхній побут , звичаї , ремесла . На жаль , тодішній славний город Звенигород був зруйнованим в час монголо – татарського нашестя . Як це було , яскраво розповідає велична діарама , що знаходиться на першому поверсі музею ,створена вихідцем із села Звенигород в час відкриття музейного комплексу.

Потім екскурсанти завітали до села Вовків , на території якого знаходиться Музей – садиба Устияновичів, у колишньому службовому будинку священиків – плебанії. Тут, у Вовкові, у цьому помешканні народився у родині священика Миколи Устияновича ,знаного письменника і поета, син Корнило – відомий український художник і громадський діяч. Стародавній інтер’єр , предмети щоденного вжитку , ікони , картини художника Корнила Устияновича – передають неповторну атмосферу тієї епохи , яка подарувала Україні та світові геніальних людей , що потім стали світочами української історії та культури.

Втомлені , але сповнені хороших вражень після мандрівок рідною Пустомитівщиною , поверталися наші учні додому .

Кiлькiсть переглядiв: 107

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!