“Іван Мазепа.Хто він?”

“Іван Мазепа.Хто він?”

20 березня в Нижньобілківській ЗОШ І-ІІ ступенів вчителем Чемодановою Марією Романівною було проведено урок-проект “Іван-Мазепа.Хто він?”

Учні були об’єднані у групи з урахуванням здібностей,нахилів,способу мислення-дослідники-біографи,політологи,літератори,науковці-культорологи,історики,бібліографи.

Перша група учнів пройшлася сторінками історіі й ознайомили всіх присутніх з життєвим шляхом Івана Мазепи.Були зачитані уривки листів гетьмана до Мотрі.

Політологи доповідали про Мазепу як політичного діяча.Всіх присутніх ознайомили з твором Степана Руданського “Мазепа,гетьман украінський”,а також з патріотичними поривами гетьмана,які відобразив у своій поемі “Мазепа” Володимир Сосюра.

Учні -літератори декламували твори Івпна Мазепи “Дума”,”Псальма”.Усім сподобалася”Пісня про чайку”,яку талановито виконали діти.

Присутні були вражені від цікавих фактів науковців-культорологів “Іван Мазепа-меценат”і переглянули фільм про споруди,які були збудовані коштом гетьмана,а також про ті,які були відбудовані.Учні опрацювали банато матеріалу,зробили презентацію “Іван Мазепа-меценат”.

Також зацікавило питання “Чи Мазепа – зрадник?”На нього дали вичерпну відповідь школярі-історики.І всі прийшли до висновку,що для народу-ні.Він був його захисником і мудрим керманичем.

Іван Мазепа-це дійсно істороична постать,овіяна легендами,яка багатьох цікавить і захоплює.Серед украінських героів у світі він не має рівних.

Кiлькiсть переглядiв: 84

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!