«Борці за незалежність України від визвольних змагань до наших днів – мешканці мого села, селища, міста»

З нагоди 100-річчя новітньої української революції товариство «Просвіта» організувало у школах Пустомитівського району конкурс учнівських робіт «Борці за незалежність України від визвольних змагань до наших днів – мешканці мого села, селища, міста». Взяли участь у цьому конкурсі і представники рою «Соколята» Пустомитівської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів імені Василя Кучабського – Мочурад Вероніка і Леженін Андрій.

Вероніка Мочурад представила роботу про найславнішого нашого земляка, ім’я якого носить наша школа, – Василя Кучабського. Ця тема виникла невипадково, адже джури рою «Соколята» цікавляться цією знаковою для Пустимит особистістю, досліджують сторінки його життя та вплив на формування української державності, проводять екскурсії у музеї, який працює у школі.

Леженін Андрій писав роботу про Героя України Андрія Дигдаловича крізь призму власного сприйняття, збирав і упорядковував спогади про нашого земляка.

Обидві роботи відзначені організаторами конкурсу. І 28.02.2019 року наші джури мали гарну нагоду відвідати музей Визвольної боротьби України у Львові і отримати свої ногороди.

Кiлькiсть переглядiв: 82

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!