«Наша мова калинова…»

«Наша мова калинова…»

Так називалася літературно – музична композиція, присвячена Дню писемності і української мови, яку підготували і провели учні 7Б класу ОЗ «Пустомитівська ЗОШ № 1 І – ІІІ ст.».
Святково прибраний клас. На столі вишитий портрет Т.Шевченка, калина, квіти соняшника і чорнобривців, а на дошці, в живому барвінковому віночку, гасла і висловлювання відомих культурних діячів про мову. І серед розмаїття вишиваних рушників на сцені учні 7Б класу. Від них присутні дізналися, що наша мова барвистою рікою різноголосся звучить у кожному куточку України та поза її межами, що це свято відзначається щороку на честь Київського літописця Нестора.
Ведуча Лілія Іваницька наголосила, що сьогоднішній виступ учнів незвичайний – це слово про слово, а конкретно про слово української мови, що є неоціненним скарбом нашої держави.
Мова – це великий дар природи. У світі налічується близько 3 тисячі мов. У кожного народу вона своя. І серед них – ніби запашна квітка в яскраваму букеті – українська. Про це розповіла у віршованій легенді Настя Ватажишин. А Станіслав Середяк повідомив, що за багатство і красу, витонченість і мелодійність її визнано світом. Тож вивчати рідну мову змалку – головне завдання кожного свідомого громадянина нашої держави.
Наостанок ведучі запропонували гостям перевірити свої знання у цікавій вікторині «Чи знаєш ти мову»?
Серед учнів, які читали вірші і співали пісні, відзначились особливою майстерністю Вікторія Лев, Соломія Кулеба, Вікторія Фостик, Вікторія Занько, Анастасія Возна, Вікторія Якимець, Богдан Кардаш, Максим Проць, Назар Коць.
Свято не залишило нікого байдужим. Його допомогли дітям підготувати учителі Кузь Г.П. і Цюзь А.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 54

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!