Повернутися до звичайного режиму

«Нова Українська школа – простір освітніх можливостей».

«Нова Українська школа – простір освітніх можливостей».

27 серпня у приміщенні Пустомитівської ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів імені Василя Кучабського відбулася щорічна серпнева педагогічна конференція на тему «Нова Українська школа – простір освітніх можливостей». На неї прибули всі керівники, їхні заступники та профспілкові лідери первинних організацій закладів загальної, дошкільної та позашкільної освіти району, голова Пустомитівської районної ради Галина Гичка, виконуючий обов’язки голови Пустомитівської районної адміністрації Павло Городечний, лідерка профспілкової організації працівників освіти Львівської області Марія Яцейко, керівники батьківських громадських організацій району, представники окремих об’єднаних територіальних громад Пустомитівщини.

Із доповіддю «Про підсумки роботи закладів освіти району у 2018-2019 навчальному році та завдання на 2019-2020 навчальний рік в умовах Нової Української Школи» виступила начальник відділу освіти Пустомитівської районної державної адміністрації Тетяна Андріївна Стахів, де проінформувала про здобутки освітян та їхніх вихованців, розвиток системи закладів освіти району, проаналізувала здобутки за попередній навчальний рік та окреслила плани роботи в наступному році.

Мирослава Товкало, заступник директора з науково-педагогічної роботи Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, виступила із доповіддю «Візія реформування української освіти, виклики майбутнього», у якій наголосила на невідворотності й необхідності змін в українській освіті.

Віталія Середа, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Солонківської об’єднаної територіальної громади Пустомитівського району, у доповіді «Розвиток освітніх закладів в умовах децентралізації» говорила про здобутки на освітянській ниві в Солонківській ОТГ.

Ігор Васьків, директор Борщовицького НВК, у доповіді «Розвиток сільських закладів загальної середньої освіти в умовах Нової Української Школи» висловив побоювання щодо останніх тенденцій в освіті у зв’язку зі зміною керівництва країни та поділився досвідом керівництва закладом, вихованці якого показують прекрасні результати на предметних олімпіадах, турнірах, змаганнях різних рівнів.

Марія Яцейко, голова профспілки працівників освіти і науки Львівської області, привітала учасників конференції з Днем Незалежності, Святом знань та запевнила, що профспілкова організація стоїть на сторожі інтересів освітян.

Мирослава Лісна, голова профспілки працівників освіти Пустомитівського району, у доповіді «Соціальний захист працівників освіти в умовах Нової Української Школи» говорила про необхідність єднання працівників освіти в умовах децентралізації з метою подолання тих викликів, які постають під час реформування освіти.

Галина Гичка, голова Пустомитівської районної ради, теж привітала освітян із початком нового навчального року, запевнила у підтримці районної влади всіх позитивних починань, у тому, що районна рада долучатиметься до фінансування всіх проектів, які дозволять покращити освітній простір. Також Галина Григорівна зачитала привітання з Днем Незалежності України та початком нового навчального року від народного депутата України Богдана Дубневича та вручила Грамоти Верховної Ради України трьом педагогам району: учителеві фізичної культури Опорного закладу «Пустомитівська ЗОШ №1 І-ІІІ ст.» Івану Брусу, директорові ДЮСШ «Юність» Юрієві Яремку та директорові Звенигородської ЗОШ І-ІІІ ст. Марії Морикишці.

На конференції також привітали з днем народження директора Милятичівської ЗОШ І-ІІІ ст. Олександра Михальчука та завідувачку дошкільного навчального закладу с. Семенівка Олександру Панкевич.

У ході конференції учасники могли ознайомитись із новинками методичної літератури, написати до «Скриньки ідей» власні пропозиції щодо покращення освітнього простору, зробити світлини на пам’ять у фотозоні.

Під завершення освітянської зустрічі до залу увійшли гості: народна депутатка Верховної Ради України від виборчого округу № 118 Галина Васильченко та народна депутатка Верховної Ради України від політичної партії «Голос» Інна Совсун. Обидві гості привітали педагогів із початком нового навчального року, а Інна Совсун проаналізувала Закон України «Про повну загальну середню освіту», зазначивши наявність прогалин та недоліків у ньому, які необхідно виправити в ході другого читання перед прийняттям.

Приємною несподіванкою стало музичне привітання для учасників конференції від голови ГО «Батьківська ради Пустомитівщини» Уляни Кузьмин, яка виконала дві пісні.

Після завершення зустрічі на учасників чекала кава від гостинних господарів та спілкування в неформальній обстановці.

Кiлькiсть переглядiв: 561

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!