Пам'ятаймо минуле заради майбутнього

Пам'ятаймо минуле заради майбутнього
З тих пір, як замовкли гармати під Берестечком, пройшло вже більше 360 років, але болота і землі цієї місцевості досі зберігають сліди тих кривавих подій, останки загиблих людей, залишені ними речі та зброю. Дуже багато цих реліквій зараз знаходиться в музеї - заповіднику "Козацькі могили".
24 травня учні 10 класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст - гімназії переглянули експозицію музею "Козацькі могили", яка складається з семи залів і присвячена подіям Берестецької битви.
Козацькі могили - це унікальне місце, священне для кожного українця. Саме тут, на цих зелених луках і болотах, кілька століть тому віддали своє життя за свободу українського народу наші предки.
Саме тут, посеред трьох населених пунктів - Острога, Берестечка і Пляшіва - в 1651 р. сталася найбільша битва Визвольної війни під проводом гетьмана Б. Хмельницького.
Із розповіді екскурсовода ми дізналися, що був бій нерівний. Близько 20 тисяч українських козаків загинуло у битві. Основні сили українського війська Іван Богун вивів із оточення. Невмирущою славою вкрили себе воїни (близько 300 козаків), які героїчно загинули, прикриваючи відступ.
Учнів вразили мужність і відвага козаків, пам'ять про подвиги яких збережуть на все життя.

Кiлькiсть переглядiв: 79

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!