Весна Івасюка

Весна Івасюка

Змінюється час, міняється мода на пісні та виконавців. Але деякі з них не підвладні часу. Навесні згадуємо про видатного українського композитора, співака і поета, одного із основоположників української естрадної музики – Володимира Івасюка в день його народження і, на жаль, із приводу його передчасної смерті. Весна 2019 – весна Володимира Івасюка.

Учні 10 класу Борщовицького НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» підготували урок-реквієм з нагоди 40-річчя з дня трагічної смерті композитора, що припадає саме на 22 травня. Із вступним словом до всіх присутніх учнів 5-11 класів та вчителів звернулася класний керівник Савка Тетяна Миколаївна, яка зазначила, що Івасюк зробив для України набагато більше, ніж цілі творчі спілки, модернізувавши тодішню українську естраду. Масштаб цієї постаті прирівнюється до Тараса Шевченка.

Учні розповіли про життєвий і творчий шлях композитора. Ансамбль дівчат виконав найвідоміші пісні Володимира Івасюка «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас». Присутні мали можливість переглянути відеоролики з виконанням пісень самим Івасюком, Квіткою Цісик і в сучасному аранжуванні «Пікардійської терції», «Плач Єремії», Оксани Мухи. Цікаво було почути спогади друзів, колег про композитора, а також «Посвяту» Назарія Яремчука своєму другові Володимиру.

Творчість Володимира Івасюка ретельно зібрана, а життєвий шлях – детально описаний, утаємниченими залишились лише обставини, за яких він пішов з життя. У 30-ть років, за нез’ясованих причин… Посмертна слава Володимира Івасюка, якщо й стала більшою за прижиттєву, перетворила історію його життя на справжню пронизливо-красиву легенду. А герої таких легенд в пам’яті народу живуть вічно…

«Він дав урок сучасникам, як треба оберігати своє

й не потрапляти під хвилинне затуманення чужим...

Володя завжди стояв вище моди, він був у часі,

говорив від імені свого часу»

(Василь Зінкевич)

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!