«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ»

«ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ»

Так називалася літературно – музична композиція, приурочена 33 річниці Чорнобильської трагедії, підготовлена учнями 7 А класу з допомогою класного керівникам Н.Я.Мартинюк та учителя музичного мистецтва А.Ю.Цюзь.

Розпочалася вона піснею «Чорнобильська біда» у виконанні семикласників. Ведучі дійства Софія Басюк та Анастасія Мікула, ведучи мову про стародавнє місто Чорнобиль, наголосили, що воно увійшло в історію, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф. І сталася ця чорна біда у мирну весняну ніч на берегах річки Прип’ять, і «зойкнула Земля чаїним криком», просячи захисту і збереження. Час ніби розділився на дві частини: до 26 квітня 1986 року, і після нього. Цим частинам в народі дано назву «два кольори часу, і не випадково сумна розповідь ведучих була продовжена піснею «Два кольори», яка стала символом чорного та червоного кольорів у долі України та її народу.

Далі школярі розповіли про пожежників з охорони Чорнобильської АЕС та з міста Прип’ять, які вступивши у вируюче полум’я, у смертельну небезпеку, в ту ніч, не шкодуючи ні сил, ні свого життя, виконали присягу на вірність українському народу. Учні назвали імена померлих від радіації героїв, а всі присутні на дійстві вшанували їх світлу пам'ять хвилиною мовчання.

Нікого не залишили байдужим рядки віршів українських поетів про чорнобильське лихо (читці Артем Семен, Максим Пакош, Руслан Віблий, Галина Городна, Ярина Говенко, Вікторія Ключковська, Юрій Зозуля, Ярослав Ілик, Анастасія Бугрин, Аліна Брановська).

Далі – розповідь про наслідки Чорнобильської катастрофи. Ірина Стецюк проголосила «Екологічну молитву», а Дарія Фещенко, говорячи про День пам’яті, День скорботи і роздумів, закликала присутніх зробити все можливе, щоб зберегти своє життя, і життя майбутніх поколінь: дбати про чистоту землі, насаджувати дерева, прикрашати землю квітами і травами, не забруднювати ріки, ставки та джерела, щоб урятований світ став найкращим пам’ятником тим, хто загинув у Чорнобильському пеклі.

Літературно – музична композиція завершилася піснею «Лелеки білокрилі».

Кiлькiсть переглядiв: 104

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!