Миколі Гоголю – 210

Миколі Гоголю – 210

«У літературному світі немає смерті» , - так у свій час стверджував видатний письменник XIX століття Микола Васильович Гоголь, ювілей якого відзначали у п'ятницю, 19 квітня, у Містківській ЗОШ I-III ступенів. З метою вшанування пам'яті великого українця, який у своїх творах відкрив цілому світову Україну, її культуру та традиції, славну історію, менталітет українського народу, вчителем зарубіжної літератури Газдун Оксаною Михайлівною було підготовлено і проведено літературний вечір «Миколі Гоголю – 210».

У заході були задіяні учні 6-7 класів нашої школи. Ведучі літературного вечора – семикласниці Карпова Анастасія та Оліяр Роксолана емоційно та зворушливо розповіли про непростий життєвий та творчий шлях Гоголя, цікаві факти з його біографії. Їхня розповідь поєднувалася світлинами, відеоматеріалами, піснями тощо. Окрім цього, гості свята побачили інсценізацію уривку з повісті «Майська ніч, або Утоплена», у головних ролях якої виступили учні 7 класу Бук Анастасія (Галя) та Лазірко Назар (Левко).

Члени драматичного гуртка школи – учні 6-7 класів презентували виставу «Ніч перед Різдвом», поставлену за мотивами однойменної повісті Миколи Васильовича. У ролі Оксани дебютувала Лучак Вікторія, у ролі закоханого Вакули – Голуб Павло, роль Чорта дісталася Юрію Вантуху, колоритної Солохи – Діані Стріжик. Запорожцями у виставі були Демчук Максим та Кулик Артем . Роль цариці зіграла Луцик Софія . У постановці п'єси також були задіяні інші учні, які з великим артистизмом зіграли свої ролі.

Завершальним акордом літературного вечора став перегляд мультиплікаційного фільму «Вій» за однойменною повістю видатного Миколи Гоголя.

Висновок, який як підсумок заходу слід зробити, це те, що Микола Васильович Гоголь , якому цьогоріч виповнилося 210 років, завжди сучасний. Він допомагає людям зазирнути в найпотаємніші куточки своєї душі, замислитись над сьогоденням і завтрашнім днем – своїм, країни, світу. Люди маштабу Гоголя – це люди світу, бо їхні твори перейшли часові і географічні кордони . І справді так є, що у літературному світі немає смерті, і ми в цьому вкотре переконалися , гортаючи сторінки творів незабутнього Миколи Гоголя.

Кiлькiсть переглядiв: 102

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!