У Лисиничах відзначили річницю створення НРУ

У Лисиничах відзначили річницю створення НРУ

У 1989 році вперше в Україні за радянських часів відбувся політичний страйк. Сталося це 24 березня у Львові. У 80-ті роки минулого століття на території української республіки значно збільшилася політична активність громадян, створювалися різні політичні організації, опозиційні комуністичнійвладі.

У цей же день, 24 березня 1989 року, але вже в Тернополі була створена перша крайова організація суспільно-політичної організації Народний Рух України. НРУ об'єднав кілька демократичних рухів, що діяли в ті роки на території України. У період з березня по вересень 1989 року у багатьох регіонахбули створені крайові організації НРУ і пройшли установчі збори.

Цьогоріч ми відзначаємо 30-річчя створення цього демократичного об’єднання. З цієї нагоди в Лисиничівській ЗОШ І-ІІ ст. учитель Дуда Л.С. провела захід, метою якого було поінформувати молоде покоління про важливі сторінки в історії рідної держави. Учні 9-го класу ввели присутніх у курс подій, що відбувалися більш ніж чверть століття тому назад, аби шкільна молодь могла виховуватися на патріотичних прикладах наших попередників.

Доповненням став документальний фільм про створення Народного Руху України та славнозвісного його провідника В’ячеслава Максимовича Чорновола.

Кiлькiсть переглядiв: 91

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!