Слово, закарбоване у безсмертному «Кобзарі»

Уже минуло 205 років від дня народження великого українця, поета і художника Тараса Григоровича Шевченка. У кожному місті, селі, навчальному закладі вшановують пам'ять про цю видатну Людину.

Вдячні люди згадують свого поета, і звучить на землі вічно живе його слово, закарбоване у безсмертному «Кобзарі». Ця книжка відкрила нову сторінку в історії української літератури. Своїми творами автор пробуджував національну свідомість українців, нагадував про минулу запорозьку славу, оспівував простих людей, які мали б бути володарями на своїй землі.

За короткий час свого життя Шевченко зміг зробити для нашої культури стільки, скільки не зробив жоден поет до нього і жоден після. І тому сьогодні, звертаючись до творчості свого національного генія, учні Будьківської ЗОШ I-II ступенів також вшанували його пам'ять. У закладі був проведений конкурс читців – декламаторів, який відкрила вчитель української мови та літератури Галяс Оксана Миронівна. Вона вказала на основні риси шевченківської поезії, а саме: поетичне слово, палку любов до Батьківщини, чисту народну мову.

Галяс Оксана Миронівна нагадала про умови проведення конкурсу, критерії оцінювання. Піднесено звучала п'єса «Назар Стодоля » у виконанні учнів 7-9 класів. Школярі 4-8 класів декламували вірші поета, які розкривали історичне минуле України. Учасників оцінювало журі, враховуючи рівень володіння текстом, дикцію, ораторські здібності, емоційність, артистизм, дотримання мовних норм.

За підсумками конкурсу здобули:

I місце — учениця 8 класу Проскурник Іванна;

II місце – Худзій Катерина (учениця 5 класу),

Зубата Ірина (учениця 7 класу);

III місце — Горбкова Анастасія (учениця 6 класу),

Піфко Лілія (учениця 4 класу),

Усіх учасників нагородили Грамотами.

Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!