Пізнаємо і творимо

Пізнаємо і творимо

Напередодні свята Стрітення Господнього учні 2 класу Борщовицького НВК «ЗНЗ I-III ступенів – ДНЗ» Пустомитівського району з батьками та класним керівником Плахтій Тетяною Іллівною знову побували в Національному музеї імені Андрея Шептицького.

15 лютого одне із 12 найголовніших церковних свят року — Стрітення Господнє.Історія ж святкування цього дня сягає III і IV століть — саме тоді згадки про Стрітення вперше зустрічаються у творах християнських святих.

Цього дня прийнято йти до храму зі свічками і там їх освячувати.Адже свічка – символ світла. Хоч би якою сильною була темрява, вона щезає, коли ми запалимо свічку.

Свічка – ще й приклад Христа, який прийшов на землю як «Світло для світу».Справжня Стрітенська свічка має бути виготовлена з чистого бджолиного воску. Головна її сила — у щирій молитві. І тоді вона приносить мир і спокій у наші душі при різних життєвих негараздах.

Якщо молитися із запаленою Стрітенською свічкою, від її світла втікають злі сили, і саме тому нею освячують помешкання.Вона має силу відвертати стихійні лиха або оберігати від них, особливо від громовиці. За це її часто так і називають – «громовиця».

Про це розповіла нам пані Марія, провівши тематичну екскурсію «Стрітення Господнє». А потім діти з великим захопленням і задоволенням власними руками зробили із воску стрітенську свічку та оздобили її зерном пшениці, рису, гречки, придумавши власні орнаменти.

Продовжили ми знайомство зі Львовом біля пам’ятників Тарасові Шевченку та Іванові Підкові.А потім побували в Преображенській церкві та гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, в яких були зачаровані незвичними й гарними шопками.

Наша поїздка була надзвичайно цікавою і повчальною.

До зустрічі, Львове!

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!