СВЯТО СТРІТЕННЯ

СВЯТО СТРІТЕННЯ

Як нестримно летить час, ще зовсім недавно ми раділи новорічним святам, а вже лютий, останній місяць зими, розпочав свій відлік часу. Кожен місяць несе свої свята. Лютий може похвалитися одним із найбільших церковних свят – Стрітенням Господнім.

15 лютого православні відзначають свято Стрітення Господнє. Таку назву воно має тому, що у цей день відбулася зустріч Божої дитини – маленького Ісуса і його Пресвятої Матері з праведником Семеоном.

За народним повір’ям, у цей день Зима зустрічається з Весною. І як підмітили спостережливі люди, якщо Зима переможе, то довго ще буде холодно, а якщо Весна візьме верх, то поверне на тепло.
Саме цього дня у нашій школі відбулися змагання між Зимою та Весною. Керівники шкільних театральних гуртків учнів молодшої школи Онисько Галина Михайлівна та Оп’єля Ганна Михайлівна організували та провели чудове свято. Діти розповіли легенди про свято Стрітення, які почули від своїх бабусь та поділилися прислів’ями та прикметами про цей день. Дійство продовжилося сценкою символічної зустрічі зими та весни.На свято завітали гості із царства звірів, квітів, птахів, а також діти продемонстрували свої вокальні та хореографічні здібності. Свято пройшло весело, цікаво. Учасники співали пісні, грали ігри. Учням та батькам свято запам’ятається надовго.

Отож, нехай запалена стрітенська свічка захистить нас усіх; і наш край, наші родини, нашу рідну землю від біди, розрухи і війни, хай оберігає від нещастя всіх людей!

Кiлькiсть переглядiв: 88

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!