Урок історії війни в Афганістані

Урок історії війни в Афганістані

Війна… , яке коротке і страшне слово… . Це смерть, сльози матерів, наречених, що недолюбили своїх хлопців, це поминальний дзвін і тепло свічки. Чи треба взагалі згадувати про війну? Деякі кажуть, що не треба, а ми думаємо, що треба. Треба говорити про це лихо до тих пір, поки людство всього світу не скаже: «Ми не тільки не хочемо війни, ми зробимо все, щоб її не було».

15 лютого 2019 року – 30-а річниця виводу військ з Афганістану. І молоде покоління повинне знати про страшні сторінки афганської війни, пам’ятати, що серед нас живуть люди, які були свідками і учасниками цих воєнних дій.

Саме з такою метою у Пикуловицькому НВК проводився Урок історії війни в Афганістані

Учитель Захисту Вітчизни та фізкультури Володимир Миколайович Пацкан, який був учасником цієї війни, зі сльозами на очах розповів учням про ці страшні події, поділився спогадами, застеріг від того, щоб ніколи не повторилося подібне лихо війни. Побажав усім мирного безхмарного неба над головою і закликав зберегти пам’ять про тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває й досі. У спогадах, у снах, у думках. Вони цього заслуговують.

З трепетом в душі і затамованим подихом учні НВК переглядали документальний фільм «Афганістан в моїй душі»

Горів вогонь і забирав життя

Учасникам боїв довічна буде слава!

І вічна пам’ять тим, хто йшов без вороття!

Захід підготувала і провела учитель інформатики Матківська Марія Іванівна

Кiлькiсть переглядiв: 103

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!