#STOP_SEXтинг

#STOP_SEXтинг

5 лютого 2019 року в Борщовицькому НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» Пустомитівського району було проведено День безпечного Інтернету для учнів 7-11 класів за участі вчителів інформатики Матківського Романа Миколайовича, Фриса Юрія Степановича та практичного психолога Бакун Василини Михайлівни. Даний захід проходив під гаслом «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик» на основі рекомендацій від Інституту модернізації змісту освіти, що дозволило долучитися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг.

Увагу учнів було звернуто на тому, що на жаль, нині випадки підліткового секстингу — сумна реальність для України, і діти все частіше потрапляють в ситуації, коли їх фото безконтрольно розповсюджуються. Діти часто не розуміють зв’язок між реальним та віртуальним життям, а також не знають про наявність ризиків, зумовлених секстингом. Для попередження та вирішення цієї проблеми необхідна тісна співпраця батьків, вчителів, дітей, а в окремих випадках навіть поліції. Було переглянуто відеоролик «Online сексуальне насильство над дітьми» з подальшим його обговоренням в формі дискусії.

Тільки розум людини здатний оберегти її від небезпек віртуального простору, насилля один над одним, шантажу та інших прихованих в мережі Інтернет ризиків. Переглянувши відео-урок за участі представникакіберполіції України Станіслава Самойлова та прислухавшись до порад керівника напрямку ІТ-безпеки Вікторії Іцкович стосовно захисту бездротових каналів зв’язку було зроблено висновок: «Інтернет - це всього лише інструмент. Все залежить від того, хто і в яких цілях його використовує». Тож думаймо над кожним своїм самостійним кроком в глобальному інформаційному просторі.

Кiлькiсть переглядiв: 61

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!