У музеї Івана Франка

У музеї Івана Франка

4 лютого учні 9 – х класів Зимноводівської ЗОШ І – ІІІ ступенів №2 разом з педагогом - організатором Плацидем М. Т. та вчителем української мови та літератури Маційовською М.М. відвідали Львівський літературно – меморіальний музей Івана Франка.

У мальовничій місцевості Львова, поблизу Стрийського парку, стоїть будинок, до якого вже понад шістдесят років приходять люди, як до національної святині. У цьому будинку видатний письменник, учений, політичний та громадський діяч жив, написав свої найкращі твори, і звідси пішов у безсмертя. У музеї повністю відтворено робочий кабінет Івана Франка – його улюблену кімнату. Збереглися фортепіано, робочий стіл, за яким сидів і працював Іван Якович. Учні мали змогу розглянути особисті речі Франка: чорнильницю з ручкою, книги, гуцульський ніж для розрізування паперів, підсвічник, скриньку для рукописів… За цим столом письменник написав сотні творів. В окремій кімнаті розміщується бібліотека з книгами письменника, на стінах – портрети і малюнки Івана Труша, близького приятеля письменнника.

Найбільше учнів вразило ставлення персоналу музею до своєї роботи і відвідувачів, досконале знання усього, що стосується життя і творчості Івана Франка.

Екскурсія дуже сподобалась школярам. Було надзвичайно цікаво слухати і дивитися як жив і творив великий митець.

Кiлькiсть переглядiв: 39

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!