Моя соборна Україна знов зустрічає новий день

Моя соборна Україна знов зустрічає новий день

21-22 січня 2019 року в Оброшинській ЗОШ імені Лева Шанковського І-ІІІ ступенів відбувалися заходи до Дня Соборності України та до 100-річчя Акту Злуки УНР і ЗУНР.

Заступник директора з виховної роботи Дмитрик Людмила Ігорівна та члени учнівського парламенту школи оформили тематичний стенд “22 січня - 100-річчя Соборності України”, на якому розміщено текст ІV Універсалу про Акт Злуки, світлини “живого ланцюга” 1990 року в Києві та Львові, а також інформаційну листівку “Розгорнімо прапор України”.

В історичному залі на ІІІ поверсі керівник гуртка “Юні художники” Макойда Марія Юріївна зі своїми вихованцями оформила виставку дитячих робіт “Моя Соборна Ураїна”. На малюнках зображено українську символіку, голубів миру, маленьких українців, Софійський майдан з пам’ятником Богданові Хмельницькому та собором, запорізьких козаків.

Для учнів 1-4 класів класні керівники підготували годину спілкування “Соборна та єдина моя Україна”.

22 січня в історичному залі школи провели загальношкільний захід “Україна є, була і буде! Вже її нікому не здолати”, який підготували заступник директора з виховної роботи Дмитрик Людмила Ігорівна та вчитель історії Багрій Ірина Василівна. Під час заходу Осипа Маковея, написані в 1919 році:

Цікаві історичні факти про події привернули увагу учнів та вчителів: що Україна вперше за шість століть стала Соборною державою, переговори проводилися в вагоні потяга, одночасно в усіх церквах відправила Богослужіння, читання Акта Злуки на Софійському майдані було зрежисовано Миколою Садовським, відбувся військовий парад, який приймав Євген Коновалець.

На завершення усі переглянули відеофільм “Злука. День Соборності України” та заспівали Гімн.

Учителі та учні школи взяли участь у сільському вічі, на якому священики відправили молебень, а учні читали вірші.

Двоє учителів школи Магала Оксана Василівна та Гнатишин Соломія Романівна взли участь в урочистостях у місті Києві.

Нам треба шанувати власну історію, щоб жити в єдиній соборній європейській Україні.

Кiлькiсть переглядiв: 108

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!