День Соборності – це нагадування про те,що сила нашої держави – в єдності українських земель.

День Соборності – це нагадування про те,що сила нашої держави – в єдності українських земель.

«…Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини України. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали кращі сини України».

22 січня 2019 року у Звенигородській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися заходи з нагоди 100-річчя Акту Злуки- Дня Соборності України. Метою заходів було поглибити знання учнів про історію виникнення свята Соборності України, ознайомити з цікавими фактами про Україну, її визначних діячів, а також виховувати патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики .

На початку тижня відбулася урочиста лінійка та урок патріотичного виховання «Соборна мати – Україна одна на всіх, як оберіг», присвячені 100-річчю Акту злуки УНР і ЗУНР, які організувала заступник з виховної роботи Стецко У.М. разом з учнями 11 класу. Згадуючи сторінки історії, не залишили поза увагою історичний факт, який відбувся 22 січня 1978 року на знак протесту проти російської окупації біля могили Тараса Шевченка в Каневі. Тарас Шевченко був одним із визначних діячів, який прагнув, щоб Україна стала незалежною і єдиною, щоб українці були вільними. На заході лунали пісні про Україну та нова пісня «Кобзарю» музика В. Сириці, слова М. Смірнової.

Протягом тижня була проведена виставка дитячих малюнків на тему «Я славлю свою рідну Україну», тематична виставки в шкільній бібліотеці «Моя Україно, ти рідная мати».

Учнівське самоврядування організувало флешмоб « Міст єдності». Вчитель історії Стецко У.М. провела круглий стіл на тему: «Акт злуки УНР і ЗУНР: на шляху до реалізації ідеї соборності України».

Також цікавими з цього приводу були виховні години класоводів і класних керівників на теми: «Рідний край, де ми живем, Україною зовем», «Україна – минуле, сучасне, майбутнє», «Славетні імена України».

На кінець тижня була проведена акція «Розгорни прапор», яку організувала педагог-організатор Зінчин М.Б., учасники акції разом розгорнули прапор України та взялись за руки, утворивши «умовний живий ланцюг», який утворювали сотні тисяч українців 22 січня 1990 року на згадку про проголошення Акту Соборності, виконавши державний гімн України.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, тому ми - молоде покоління незалежної України - віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної і демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Тож пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності України!

Кiлькiсть переглядiв: 31

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!