«Стоп булінг!!!!»

«Стоп булінг!!!!»

У понеділок, 17 грудня, у Містківській ЗОШ I-III ступенів відбулася відкрита година спілкування з елементами тренінгу у 9 класі, присвячена темі насильства та жорстокості серед учнів.

Мета заходу: ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Оформлення класного приміщення було простим, але змістовним. На тренінгу були присутні не лише колеги-вчителі, але також учні 10 і 11 класів. Класний керівник 9 класу Куник І. І. налаштувала учнів та гостей на сприйняття змісту виховної. Година спілкування почалася з дуже цікавої вправи «Яблуко», під час виконання якої учні «ображали яблуко», кидаючи його на підлогу. Спочатку це виглядало кумедно, але висновки після виконання цієї вправи змусили кожного замислитись над питанням жорстокості серед учнівської молоді. У дохідливій формі було розкритопоняття булінгу, його форм, причин появи та захисту від булінгу. Весь тренінг супроводжувався мультимедійною презентацією, на якій відображалися основні поняття, а також усі назви і суть вправ, які виконували дев’ятикласники. Ірина Іванівна зуміла таким чином працювати не лише із своїм класом, але і вести активне обговорення з усіма гостями заходу.

Щоб передати ту страшну атмосферу знущання над однолітками, було показано відеопро учнів у школі. Учасники тренінгу мали можливість попрацювати як індивідуально, так і у групах. Видів групової роботи було чимало, під час яких учасники підгруп постійно мінялися, таким чином, маючи можливість попрацювати практично із кожним з однокласників. Робота полягала в тому, щоб навчитись розпізнавати булінг і дружні піддразнювання, з’ясувати причини поведінки учасників булінгу (агресора, жертви та спостерігачів), шукати захисту від булінгу і до кого звертатись за допомогою.

Година спілкування закінчилася такою позитивною вправою «Серця доброти», де учні написали свої побажання та обіцяли на протязі тижня виконати одне із них.

Сподіваємось, що всі учасники заходу почерпнули для себе багато корисної інформації, як потрібно себе поводити, і чого робити не можна. Зупинимо булінг разом!

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!