«Українська мова – мова української нації,її історія і її душа».

«Українська мова – мова української нації,її історія і її душа».

Під таким гаслом в ОЗ «Пустомитівська ЗОШ № 1 І – ІІІ ст.» 9 листопада відбулося відзначення Дня писемності й української мови.
Уже стало традицією для учнів та вчителів приходити в цей день до школи у вишиванках. До свята усі класи готувалися заздалегідь. І тому вдалося воно на славу.
Ще до початку занять на коридорах усіх трьох поверхів в обох корпусах школи було організовано виставки сімейних реліквій, зокрема старовинних речей, з елементами вишивки. Увагу школярів привернули такі раритети: вишита сто років тому сорочка, яка належала прапрабабусі Галині восьмикласниці Юлії Михалюньо, рушники сім’ї дев’ятикласника Віталія Римського, яким понад сімдесят років, майже сторічний рушник прабабусі восьмикласника Максима Гузія Анастасії та портрет Шевченка, який зберігає сім’я восьмикласниці Олени Бублик.
На перервах у вестибюлі учні мали можливість послухати вірші та пісні про мову, а також танцювати під українські мелодії. Так вірші українських поетів «Рідна мово моя українська», «Про мову», «О слово рідне», «Хто я», «Кухлик», «Яка ж багата рідна мова» майстерно читали учні 9В класу Максим Купчинський, Ольга Осідач, Віталій Мельник, Дмитро Жук, Марта Вірт, Дмитрій Озимок та учні 6А класу Олеся Левицька, Діана Стеців та Яна Шаравага (готувала учитель М.Н.Клєміна).
Нікого не залишили байдужим і пісні, «Рідна мова», «Батьківська мова», «Мова єднання», які виконував дівочий ансамбль 6А і 7Б класів під керівництвом учителя музичного мистецтва А.Ю.Цюзь.
Учні також спробували свої сили і в написанні Всеукраїнського радіодиктанту та чекають на успішні результати.
Завершилося відзначення Дня писемності святами української мови, які підготували учні 7Б та 4Б класів під керівництвом учителів Кузь Г.П. та
Цюри М.І.

Кiлькiсть переглядiв: 77

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!