Всеукраїнський радіодиктант

Всеукраїнський радіодиктант

У п’ятницю, 9 листопада, у День української писемності та мови учні Містківської ЗОШ І-ІІІ ступенів уже традиційно взяли участь у написанні 18-го радіодиктанту національної єдності.

У тісному, але дружньому колі зібралося 42 учасники: 36 учнів і 6 учителів (серед них Кісь І. Я., Мартиненко Л. Р., Куник І. І., Дячишин Ю. О.). Організували у школі цей захід учитель української мови та літератури Банах Марія Григорівна та заступник директора з виховної роботи Газдун Оксана Михайлівна.

Марія Григорівна звернулася до присутніх із вступним словом, а потім усі мали змогу подивитися відеопрезентацію «День української писемності та мови». Учні дізналися багато цікавого про виникнення письма, про братів Кирила та Мефодія, першодрукаря Івана Федоровича, про заборони рідної мови. Із захопленням усі присутні переглянули мультфільм «Цікаві факти про українську мову», а насамкінець прозвучав «Гімн українській мові».

У класі панувала піднесена, урочиста атмосфера: учасники заходу були одягнені у вишиванки, приміщення класу святково прибране.

Після написання диктанту, який мав промовисту поетичну назву «Крила України», учасники заадресували конверти, цього ж дня їх було відправлено на перевірку у Київ до редакції «Українського радіо». Сподіваємось на хороші результати. До зустрічі наступного року.

Учитель української мови та літератури
Банах Марія Григорівна

Кiлькiсть переглядiв: 47

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!