Повернутися до звичайного режиму

Екскурсія з нагоди 100-річчя ЗУНР

Екскурсія з нагоди 100-річчя ЗУНР

2 листопада відбулась змістовна екскурсія учнів 9 класу Наварійської ЗОШ І-ІІІст.-гімназії з класним керівником Іриною Пітик з нагоди 100-річчя ЗУНР у Щирецький музей імені Осипа Куриласа.

О. П. Курилас народився в містечку Щирець у багатодітній родині дяка, який вчителював у народній школі. Потяг до малювання у хлопця проявився рано, художню освіту розпочав 1886-го року. Закінчив Краківську академію мистецтва. Бере участь у виставках організованих у Львові. Є автором багатьох картин, зокрема портрет Тараса Шевченка, єдиний у світі де поет посміхається. Його картини – це роботи всього його життя. У 45-річному віці записується до лав Українських Січових стрільців.

Також діти побували у м. Стрий, де відвідали музей „Борцям за волю України”. Меморіальний комплекс, відкритий 19 червня 2005 року, став першим в Україні колишнім репресивним закладом, перетвореним у музейний комплекс. Стрийську тюрму було збудовано наприкінці ХІХст. Тоді вона була розрахована на 300 місць. З 1919 по 1939 рр. слугувала для польської влади в’язницею для НКВД. Проводились масштабні розкопки на території тюрми в 1991р., де було знайдено тіла 255 жертв.

Остання зупинка екскурсійної подорожі - Успенська церква у с. Пісках.

Кiлькiсть переглядiв: 68

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!