Повернутися до звичайного режиму

«Немає вищої святині, ніж чисте сяйво доброти»

«Немає вищої святині, ніж чисте сяйво доброти»

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний День людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливим і милосердним до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі суспільства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

З ініціативи 9 класу Борщовицького НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» Пустомитівського району та класного керівника, Васьків Ганни Михайлівни, учні підготували подарунки для одиноких літніх людей нашого села. Це були невеликі презенти, які складалися з нашої домашньої випічки: булочки, налисники, пиріжки, кекси, рогалики і сирники. Також ми помістили туди вареники та баночки з медом.

В цей день ми відвідали близько 20-ти одиноких людей. Кожного разу, коли ми ступали до них на поріг, нас переповнювали почуття смутку та розпачу. Сльози наверталися на очі, коли бабуся чи дідусь розповідали свою долю та історію своєї родини. Напевно вони у нас хотіли б бачити своїх онуків чи правнуків. Усі люб’язно спілкувалися з нами і запитували, хто ми і з яких родин.

Одна із жінок розповіла нам, що працювала бібліотекарем в с.Борщовичі. Тому ми мали багато спільних тем для обговорення. Як сумно слухати історію людини, яка, на жаль, не може розказати її своїм дітям та внукам.

Закликаємо усіх людей бути небайдужими один до одного і пам’ятати слова нашого генія Тараса Григоровича Шевченка: «Раз добром нагріте серце – вік не охолоне».

Кiлькiсть переглядiв: 30

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!