Навчаємось відпочиваючи

Навчаємось відпочиваючи

У теплий осінній день, а саме 19 вересня учні 5 та 8 класів Борщовицького НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» Пустомитівського району під керівництвом вчителів Вовк Олесі Олександрівни та Дембіцької Оксани Романівни здійснили цікаву подорож на Волинь, а саме до міста Луцька, де змогли побачити величний замок Любарта, а також Будинок химер. Діти з трепетом відвілали музей Лесі Українки, який знаходиться у селі Колодяжне.

Нагадаємо, що у 2011 році більшістю голосів саме замок Любарта був відзначений першим місцем в акції «7 Чудес України». Однією з найвагоміших причин вважати споруду унікальною є те, що замок зберігся, проіснувавши 7 століть. Замок слугував резиденцією останнього галицько-волинського князя Любарта Гедиміновича, а також надійним захистом від ворогів.

На околиці Луцька є незвичайний будинок, який місцеві жителі називають Будинком з химерами, або Будинок архітектора Голованя, адже там «мешкають» сотні різноманітних скульптур. Він височіє на березі Стиру і здалеку притягує погляд. Стіни двоповерхового будинку прикрашені дивовижними скульптурами міфічних істот. А на паркані навколо оселі можна побачити тварин, русалок і навіть драконів.

Не менш цікавою була подорж до села Колодяжне, яке знаходиться в 70 км від Луцька. Cело Колодяжне – Ковельського району Волинської області, відоме перш за все літературно-меморіальним музеєм Лесі Українки. Ім’я Лесі Українки відоме не тільки в нашій країні. Її творчістю захоплювалися як за життя, так і 150 років по тому. Тендітна, хвороблива дівчина, яка мала силу духу, доступну не кожному чоловікові, стала символом України, її світочем.

Наповнені яскравими емоціями та щирими посмішками ми повертались додому. Дорога була дуже веселою, діти грали у різні ігри, створювали цікаві конкурси. Такі поїздки надихають дітей на нові звершення. Тому подорожуйте, бо як сказав Св. Августин: «Світ - це книга. І хто не подорожував по ньому - прочитав у ній тільки одну сторінку»

Кiлькiсть переглядiв: 27

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!