Повернутися до звичайного режиму

Шляхами князя Святослава

Шляхами князя Святослава

Вкінці літа учні 10 Б класу ОЗ “Пустомитівська ЗОШ№1 I-III ст.” вирушили у с. Гребенів Сколівського району і провели декілька днів на туристичній базі “Зв’язківець”.

Про поїздку в Карпати мріяли давно. Під час відпочинку вирішили поглибити свої знання з історії цього села, оскільки воно пов’язане з іменем древлянського князя Святослава, який за переказами та дослідженнями українських істориків, етнографів і фольклористів у 1015 році, після смерті батька Володимира Великого, втікав від Святополка Окаянного, що убив братів Бориса та Гліба, в “гори Угорські-Карпати”, але погоня наздоганяла його й убила під час жорстокої битви, що відбулася між Сколе і Гребеновом. За іншою версією, Святополк не вбивав братів, а зробив це князь Ярослав, а, зайнявши київський престол, сфальсифікував історію.

Учні відвідали могилу князя Святослава, поклали на неї за традицією, яка склалась серед бойків, зелені гілки та сфотографувалися на пам’ять.

Учитель зарубіжної літератури Надія Цимбала розповіла школярам багато цікавого про Гребенів та навколишні села.

Відпочинок дітей вдався на славу. Прекрасне враження на них справили високі стрімкі гори , швидкоплинна річка Опір з чудовими краєвидами та багата цілющими травами навколишня природа.

Вечорами юні мандрівники розпалювали вогнище, пекли різноманітні смаколики, спілкувалися.

Організаторами цього чудового відпочинку в Карпатах були заступник директора опорного закладу з виховної роботи Цимбала Н.М. та класний керівник Кошилович Л.Д.

Кiлькiсть переглядiв: 57

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!