Екскурсія до Гавареччини

Учні Сороки-Львівської ЗОШ І-ІІ ступенів Пустомитівського району разом із вчителем української мови та літератури Сокіл Г.М. побували у одному із мальовничих країв Західної України – Гавареччині.

Це село посеред лісу, до якого частково не дійшла, а частково покинула цивілізація, поміж туристичним Золочевом та Олеськом заховалося село із 400-літньою історією та, певно, ще давнішими традиціями гончарства.

Учні вчилися виготовляти глечики із всесвітньовідомої гаварецькоїчорнодимленої кераміки, зразки якої представлені у світових мистецтвах. Водночас, майстри розповідали, що смак страв та напоїв, приготовлених чи поданих у гаварецькому посуді, не порівнюється ні з чим, а про користь такої їжі годі й говорити. І це правда.

А ще діти їздили на місцевих "джипах" до криївки, що добре зберегласяза 500 метрів від в’їзду до села. Угустому листвяному лісі з високою травою та гігантськими кульбабами заховалася, накрита склом, місцева історія, де збережено інтер’єр, в якому жили повстанці, хіба що справжню зброю замінили муляжами, як кажуть місцеві, про всяк випадок.

По дорозі додому ми завітали і в Олеський Замок, щоб помилуватися неповторними природніми краєвидами, та заглянути у ще одну історичну пам’ятку.

Ця екскурсія залишила у пам’яті багато неповторних вражень та емоцій.

Кiлькiсть переглядiв: 223

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!