Готуємо хліб власноручно
Готуємо хліб власноруч! / 23
Хліб... Він щодня у нас на столі – рум'яний, теплий, запашний, незрівнянний. Люди ласкаво і шанобливо кажуть про нього: хліб — батечко, хліб — годувальник, хліб — усьому голова. Спрадавна народ наш понад усе цінував хліб, сіль та честь.
Учні 3-Б класу (класний керівник Мицько З. М.) Зимноводівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 побували на екскурсії у с. Шегині на території міні-пекарні“Еко Татко”. Там діти взяли участь у майстер-класі з випічки справжнього українського хліба з висівками.
Власник пекарні розповів школярам про історію виникнення хліба та традиції випікання хлібних виробів в Україні. Перебуваючи у пекарні діти спробувати самостійно спекти хліб: замісили тісто, виклали його у формочки та спекли у печі.
У процесі роботи учні разом з працівником пекарні та батьками розважалися, співали, грали в ігри, частувалися стравами національної кухні.
На згадку про чудову подорож школярі привезли додому самостійно випечену хлібину та сертифікат маленького пекаря.
Коментарi