День памяты

Пам’яте, стій, зупинися на хвилинку!

На захід під таким гаслом дев’ятикласники та десятикласники Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст. прийшли з червоними маками на грудях.

Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. З метою гідного вшанування подвигу українського народу, його значного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, посилення турботи про ветеранів, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань та у зв’язку з відзначенням 73-річниці Перемоги над нацизмом у Європі та річниці завершення Другої світової війни. Символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом – червоний мак. Червоні маки – символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та гине на сході України в боротьбі за незалежність.

Новий символ – це вияв нашої поваги до тих, хто знищив нацизм. У наших піснях йдеться, що маки зацвітають там, де пролилася козацька кров. Потрібно було, як символ, щось знакове, що символізувало би не свято, яким війна не може бути за визначенням, а пам'ять та скорботу.

Українці заплатили за перемогу над фашизмом страшну ціну – 10 мільйонів життів. Було зруйновано 700 українських міст і 28 тис. сіл. 7 млн. українських вояків захищали свою землю в лавах Червоної Армії і Флоту. Ще 100 тис. українців воювали проти нацистів у лавах УПА, 250 тис. – у складі військ інших країн антигітлерівської коаліції.

Учні переглянули документальні та відеокадри про події тих трагічних років і зміцніли у переконаннях, що мужність і героїзм, доблесть та відвага, слава і честь – саме ті чесноти, які потрібно у собі виховувати, тому, що на них ґрунтується багатовікова історія нашої країни. Захищати і любити Батьківщину, свою землю, свій рідний дім – це священний обов’язок кожної людини.

Лев Андрій, голова учкому Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст.

Кiлькiсть переглядiв: 89

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!