Поєднаймося в глибокій шані

"Поєднаймось у шані глибокій" / 47

За рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, яке було ухвалене 22 листопада 2004 року, 8 і 9 травня увесь світ відзначає День пам’яті і примирення, вшановуючи пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Кожна держава має свої свята перемоги, а на рівні ООН День пам’яті і примирення відзначають саме 8 травня.

З 1965 року в Радянському Союзі 9 травня було оголошено Днем Перемоги у Великій Вітчизняній війні, що є для нас великим святом. Та цього року ми хочемо приєднатись до світової спільноти і схилити голови в пошані і скорботі за всіма полеглими на нашій планеті у ті страшні роки лихоліття.

Учні 6, 9 класів Сороки-Львівської ЗОШ І-ІІ ступенів Пустомитівського району разом з вчителем історії Старко Соломією Володимирівною підготували тематичну лінійку "Поєднаймось у шані глибокій". Під час якої на мультимедійному екрані демонструвалися фотознімки та уривки відеоматеріалів про події ІІ світової війни, учні декламували вірші, ведучі ознайомили всіх присутніх з важливими подіями ІІ світової війни.

У ті часи в Україні загинуло майже 8 мільйонів людей, серед них військових – 2,5, а цивільних – 5,5 мільйонів осіб, тоді як головні протиборчі сили ІІ Світової війни – Німеччина і Росія втратили відповідно 6,5 і 6 мільйонів загиблих. Важко знайти родину в Україні, яка б не оплакувала рідних, полеглих на полях кривавих боїв.

Погасло полум’я війни… Ветерани колись протиборчих країн не раз зустрічалися, щоб схилити сиві голови і вшанувати пам’ять загиблих у безглуздому протистоянні, а їхні нащадки, вдумливо переосмисливши повчальні уроки історії, давно знайшли шляхи порозуміння і щороку 8 травня майже у всьому світі відзначають День пам’яті та примирення.

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини
Ті що не вернулися з походів
Грізної великої війни

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти
Закликають мир і ясний спокій
Як зіницю ока берегти

Кiлькiсть переглядiв: 94

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!